Brankár Neuer nepredĺži kontrakt so Schalke

20.04.2011 Celý región

Manuel NeuerFoto: SITA/AP GELSENKIRCHEN 20. apríla (WEBNOVINY, AP) - Vedenie nemeckého prvoligového futbalového tímu Schalke 04 informovalo, že gólman Manuel Neuer nepredĺži kontrakt s gelsenkirchenským klubom. Dvadsaťpäťročná brankárska jednotka mužstva oznámila predstaviteľom Schalke, že neobnoví zmluvu, ktorej platnosť vyprší na konci nasledujúcej sezóny. "Urobil som toto rozhodnutie bez akéhokoľvek nátlaku zvonku," skonštatoval viacnásobný nemecký reprezentant a pokračoval: "Nemá to nič spoločné so zmenou trénera alebo hocikým v inom klube."

Člen predstavenstva klubu Horst Heldt uviedol, že Neuerovo rozhodnutie akceptujú s ťažkým srdcom. Podľa jeho slov až najbližšie týždne a mesiace ukážu, aké sú ďalšie plány reprezentačného brankára. "Po dvadsiatich rokoch oddanosti chcem nechať svoje možnosti otvorené pre zmenu. Mám zmluvu platnú do roka 2012 a pri jej podpise som si bol všetkého vedomý. Horst Heldt ma informoval o záujme Bayernu, je teda možné, že odídem už skôr. Je to však otázka pre klub a ja sa nerozhodnem bez neho. Chcem spraviť ďalší veľký krok a hrať pravidelne na najvyššom stupni. Tým je pre mňa Liga majstrov," oznámil Neuer príčiny svojho rozhodnutia. Tréner Ralf Rangnick, ktorý nahradil Felixa Magatha na pozícii hlavného kormidelníka tímu, považuje svojho zverenca za najlepšieho svetového brankára: "Sme veľmi smutní, musíme však túto správu akceptovať a rešpektovať hráčovo rozhodnutie. Je dvadsať rokov v jednom klube. Nie veľa bundesligových či svetových hráčov sa môžu pochváliť niečím takým."

O Manuela Neuera sa intenzívne zaujíma Bayern Mníchov, čo priznal aj prezident Bavorov Uli Hoeness: "Dúfame, že príde ešte tento rok. Ak nie, stane sa naším hráčom v budúcom roku." Nemecké médiá špekulujú, že Schalke predá svoje práva na hráča Bayernu za 20 miliónov eur. V opačnom prípade by riskovalo, že za svojho odchovanca nezinkasuje po konci nasledujúcej sezóny ani cent. "Kde je vôľa, tam je i cesta. Sme ochotní za neho zaplatiť. Schalke nemôže riskovať, preto by sme sa mohli dohodnúť," dodal Hoeness. Schalke čaká v tejto sezóne ešte finále Nemeckého pohára a semifinále Ligy majstrov.
 

Vyberte región